• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Conducerea Primăriei Chișinău a depus flori la Memorialul „Eternitate”, cu ocazia Zilei Victoriei și Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei

(Video) Conducerea Primăriei Chișinău a depus flori la Memorialul „Eternitate”, cu ocazia Zilei Victoriei și Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei

   320

Conducerea Primăriei Municipiului Chișinău: viceprimarii, șefii de direcții, pretorii de sector, conducătorii de întreprinderi municipale, consilieri municipali etc., au depus flori la Complexul Memorial „ETERNITATE”, cu ocazia sărbătorii de 9 Mai – Ziua Victoriei și Comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că sunt comemorați cu flori și închinare toți cei care au luptat pentru Patrie, împotriva fascismului.

„Recunoștință tuturor veteranilor și memorie veșnică celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă. Să păstrăm în memorie curajul și devotamentul de care au dat dovadă”, a mai spus viceprimarul.

Iar mesajul comun al autorităților locale din Chișinău este: Pace acasă și în toată lumea!

Pe parcursul zilei de 9 mai, atât în centrul capitalei, cât și în sectoare vor fi desfășurate un șir de activități dedicate Zilei Europei.

Invităm cetățenii să viziteze cele două corturi ale APL Chișinău din Piața Marii Adunări Naționale, pentru a discuta despre prezentul și viitorul orașului nostru.

La Complexul Memorial „Eternitate”, Primăria Municipiului Chișinău a lansat două expoziții și organizează, începând cu ora 11:00 un manifest și recital cu genericul „Împreună pentru Pace!”

⁃ Expoziția „Istoria prin prisma evenimentelor și personalităților”, ce oferă o incursiune în momentele-cheie ale istoriei, ilustrând rolul crucial al dialogului și al cooperării în menținerea păcii și stabilității globale;

⁃ Expoziția de pictură „Împreună pentru Pace!”, ce prezintă creațiile artistice ale elevilor școlilor de arte și instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, exprimând aspirațiile și viziunile tinerilor cu privire la un viitor bazat pe pace și înțelegere.