Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elevii gimnaziului „Nicolae H. Costin", în vizită la Primăria Chișinău

   1209

Primarul General, Ion Ceban, a primit luni în vizită la Primărie un grup de 20 elevi ai gimnaziului ,,Nicolae H. Costin" din sectorul Botanica al capitalei. Vizita a avut în contextul Zilelor Nicolae Costin (7-15 aprilie 2022), care sunt organizate tradițional de municipalitate și instituția de învățământ care îi poartă numele fostului edil al Chișinăului.

Elevii, însoțiți de cadrele didactice ale instituției au depus flori la placa comemorativă „Nicolae Costin" instalată în Holul Primăriei Chișinău.

La eveniment a participat si viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, sub îndrumarea căreia elevii au vizitat sediul Primăriei și au aflat cum decurge o zi de activitate în cadrul administrației municipale. Viceprimarul de ramură a evidențiat meritele lui Nicolae Costin în dezvoltarea urbei, precum și realizările celorlalți primari ai Chișinăului.

În context, Ion Ceban și-a exprimat recunoștința față de reformele întreprinse de ex-primarul de Chișinău și a relatat elevilor despre proiecte care sunt în prezent implementate de autoritățile municipale. Edilul i-a îndemnat pe cei mici să nu ezite să-și îndrepte cunoștințele atunci când vor fi mari pentru a ajuta la dezvoltarea continuă a orașului Chișinău.

Menționăm că la data de 7 aprilie 2022, Nicolae Costin ar fi împlinit 86 de ani de la naștere. Nicolae Costin a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, coautor al Declarației de Independență și Constituției Republicii Moldova, președinte al Consiliului Municipal și primul Primar democrat al Chișinăului (1990-1994).