Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Primăria Chișinău a sărbătorit Ziua Europei în Orășelul European din PMAN

   570

De Ziua Europei, echipa Primăriei Municipiului Chișinău a fost prezentă în Piața Marii Adunări Naționale, unde a fost amenajat Orășelul European. Aici municipalitatea a avut două corturi: unul dedicat prezentării proiectelor municipale și celălalt despre tineri și activitățile centrelor municipale de tineret.

Corturile Primăriei Chișinău au fost vizitate de oficiali europeni, inclusiv E. S. șeful Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, E. S. ambasadoarea Germaniei în Moldova, Margret Uebber, reprezentanți ai ambasadelor României și Spaniei la Chișinău, șeful Biroului de la Chișinău al Agenției ONU pentru Refugiați, Traian Țurcanu etc.

În prezent, Chișinăul are un portofoliu de cca 3 miliarde de lei, care cuprinde proiecte în domeniul eficienței energetice, transport și reabilitarea drumurilor, proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, restabilirea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea râului Bâc și multe altele, care includ domeniul social, educațional, tineret și lansarea afacerilor.

Viceprimarii Ilie Ceban, Olga Ursu și Angela Cutasevici au vorbit despre proiectele municipale realizate împreună cu partenerii europeni, iar șefii de la Î.M. Regia „Autosalubritate” și Centrul Municipal de Tineret Chișinău – despre progresele înregistrate pe domeniile lor de activitate, grație inițiativelor realizate cu suport european.

De asemenea, responsabilii municipali au răspuns la întrebările locuitorilor orașului Chișinău și au oferit asistență pentru depunerea unor petiții, cereri, pentru înscrierea online la școală sau grădiniță etc.

Vizitatorii corturilor Primăriei: maturi și copii, au avut parte de multe activități și surprize.

Copiii au avut o zonă de creație, unde împreună cu voluntarii de la centrele municipale de tineret și de la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” au desenat, au participat la master class de desen pe pânză, au jucat șah cu campioni (juniori și seniori) și au participat la concursuri.

Mai mult, peste o mie de elevi din cadrul instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău au încântat publicul cu talentul și entuziasmul lor pe scena din PMAN, evoluând cu programe culturale și artistice. Colectivele de copii reprezintă diverse instituții extrașcolare din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, inclusiv: CCC „Ghiocel”, CAE „Curcubeul”, CCC „Floarea Soarelui”, CEE „Lăstărel” și CCC „Luceafărul”.