Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul Ion Ceban a avut o întâlnire oficială cu arhitectul Illya Azaroff și reprezentanți ai delegației Ambasadei SUA la Chișinău

   230

Primarul general Ion Ceban, împreună cu viceprimarul Ilie Ceban și reprezentanți ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, au avut astăzi o întrevedere cu Președintele Institutului American al Arhitecților - Illya Azaroff și cu o delegație a Ambasadei SUA la Chișinău, condusă de Bradley McGuire, Secretar pentru diplomație publică. 

În cadrul întâlnirii de astăzi, părțile au abordat aspecte legate de dezvoltarea orașului Chișinău, precum și detalii privind organizarea activităților comune pe durata vizitei arhitectului. 

Arhitectul Illya Azaroff, recunoscut pentru expertiza sa în design rezilient și regenerativ, cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, se află în vizită oficială la Primăria Chișinău, la invitația Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, eveniment oganizat cu sprijinul Ambasadei SUA. Astfel, timp de 2 săptămâni, arhitectul va colabora cu reprezentanții municipalității pentru a analiza și identifica noi oportunități de dezvoltare pe domeniul arhitecturii și urbanismului.

Programul planificat include o serie de activități, prezentări interactive, workshop-uri și întâlniri cu angajații direcției de profil, arhitecți, studenți și cei pasionați de domeniu. Scopul acestor activități este de a promova schimbul de idei și expertiză în domeniul arhitecturii și urbanismului rezilient.

Este de menționat că, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare implementează în prezent 4 proiecte europene: NONA, City Walk, Sponge City, Be Ready. Aceste inițiative vor beneficia de expertiza și recomandările arhitectului Illya Azaroff, contribuind astfel la îmbunătățirea abordărilor de dezvoltare urbană și la consolidarea capacității de reziliență a orașului.