Consilierii municipali au votat pentru reîntoarcerea în posesia municipalității a două terenuri cu suprafața totală de 6ha

http://new.chisinau.md/index.php/ro/consilierii-municipali-au-votat-pentru-reintoarcerea-in-posesia-municipalitatii--20292_244564.html

Primăria municipiului Chișinău informează că două terenuri de cca șase hectare din intravilanul capitalei, amplasate pe strada Bucovina, sectorul Ciocana, vor revei în proprietatea municipalității O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Aprobarea de către aleșii a documentului a fost necesară după ce contractul de arendă funciară încheiat între municipalitate și agentul econpmic a expirat. De menționat că, pe perioada deţinerii dreptului de arendă funciară, agenul economic nu și-a onorat plățile către bugetul local pentru posesia celor două loturi de pământ.

Astfel, pentru gestionarea eficientă a patrimoniului municipal şi a revendicării drepturilor depline asupra terenurilor menţionate, autoritățile publice locale au solicitat returnarea terenurilor în gestiunea Primăriei municipiului Chișinău.

În context, primarul general, Ion Ceban, a salutat decizia CMC, menționând că toate terenurile care afost înstrăinate ilegal, dar aparțin municipalității trebuie să revină în proprietatea APL. 

„Este o victorie mică, dar foarte importată pentru capitală. Acesta a fost unul din scopurile întrevederii de ieri a conducerii Primăriei cu membrii Agenției Proprietăți Publice, pentru a fi relansat procesul de delimitare a proprietăților municipalității și cele ale statului", a declarat primarul general, Ion Ceban.

Anexă: Nota informativa asupra proiectului

24.09.2020

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md