Decernarea premiilor municipale pentru tineret în domeniile literaturii, artei, științei, tehnicii și activismului civic, ediția 2021 (VIDEO)

http://new.chisinau.md/index.php/ro/decernarea-premiilor-municipale-pentru-tineret-in-domeniile-literaturii-artei-st-20292_246635.html

Primăria municipiului Chișinău a desemnat miercuri laureații concursului Premiul municipal pentru tineret în domeniile: literată, artă, știință, tehnică și activism civic, ediția 2021, desfășurat de Direcția generală educație, tineret și sport.

La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, șeful adjunct al DGETS, Andrei Pavaloi, premianții desemnați, jurnaliști.

În acest an, la concurs au fost înaintate 16 dosare, iar Comisia de evaluare a selectat premianții. Este de remarcat că în acest an, tinerii au dat prioritate științei.

Acestora le-au fost înmânate diplome, medalii și premii bănești, fiind acordate 9 premii a câte 10000 lei, 2 premii a câte 5000 lei și 2 mențiuni a câte 2000 lei.

Primarul General, Ion Ceban, a felicitat laureații pentru rezultatele obținute și le-a mulțumit că au ales să facă performanțe în Republica Moldova, în pofida faptului că peste hotare pot avea posibilități mai mari pentru a se manifesta. Din numele întregului Executiv, edilul le-a urat tinerilor succese, sănătate și să izbândească în tot ceea ce își propun.

Ion Ceban a mai anunțat că în anul 2022 va fi majorată valoarea premiului oferit tinerilor talentați din municipiu, până la 50000 lei. Scopul Concursului Premiul municipal pentru tineret este de a descoperi, a susține și a promova tinerii cu certe aptitudini artistice și performanțe deosebite în diverse domenii de activitate, prin remarcarea realizărilor acestora.

Pe parcursul a 25 de ani, cca 280 de tineri s-au învrednicit de titlul de laureat al Premiului în diverse domenii.

Partenerul fidel al Concursului este Academia de Știință a Moldovei, care participă la identificarea tinerilor talente și promovarea continuă a acestora.

Laureații Concursului din acest an, sunt:

1. Bîlici Inna, știință, pomicultură;

2. Usataia Irina, știință, chimie;

3. Gînga Denis, artă, coregrafie;

4. Butucel Valentin, artă, muzică;

5. Rusnac Anna, știință, chimie;

6. Dementieva Diana, știință filologie;

7. Gherman Oxana, literatură;

8. Tanasciuc Natalia, artă, muzică;

9. Volconovici Onorin-Irinel, știință, inginerie agrară;

10. Sîtnic Ina, știință, traductologie;

11. Grup de autori: știință/microbiologie Moldovan Cristina, Timuș Ion,Țurcan Olga;

12. Arapu Gabriel, știință, medicină;

13. Șibaev Dmitri, artă plastică.

29.12.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md