Desfășurarea lucrărilor de renovare a edificiului liceului „Pro Succes” din sectorul Botanica

http://new.chisinau.md/index.php/ro/desfasurarea-lucrarilor-de-renovare-a-edificiului-liceului-pro-succes-din-20292_247064.html

Viceprimarul Angela Cutasevici, a întreprins o vizită de lucru la Liceul Teoretic „Pro Succes" din sectorul Botanica. În prezent, clădirea liceului se află în proces de reabilitare. De asemenea, va fi amenajat și teritoriul adiacent. Factorii de decizie depun eforturi ca la începutul noului an școlar 2022-2023, edificiul instituției de învățământ să fie dat în exploatare, unde vor studia peste 700 de elevi în 25 de clase. Menționăm că în anul 2008, Liceul Teoretic „Pro Succes", cu un efectiv de 80 de

Viceprimarul Angela Cutasevici, a întreprins o vizită de lucru la Liceul Teoretic „Pro Succes" din sectorul Botanica. În prezent, clădirea liceului se află în proces de reabilitare. De asemenea, va fi amenajat și teritoriul adiacent.

Factorii de decizie depun eforturi ca la începutul noului an școlar 2022-2023, edificiul instituției de învățământ să fie dat în exploatare, unde vor studia peste 700 de elevi în 25 de clase.

Menționăm că în anul 2008, Liceul Teoretic „Pro Succes", cu un efectiv de 80 de elevi a fost amplasat în sediul unei grădinițe de copii. Dar în prezent, numărul elevilor a crescut la 680. Suprasolicitarea instituțiilor de învățământ din vecinătate a determinat necesitatea extinderii Liceului Teoretic „Pro Succes" în alt edificiu.

Menționăm că în perioada anilor 2016 - 2022, pentru Liceul Teoretic ,,Pro Succes" din Chișinău, municipalitatea a alocat surse financiare în valoare de peste 28 de milioane de lei (pentru lucrări de reparație, achiziționarea utilajului tehnologic/ de calcul și procurarea mobilierului necesar).

Astfel, la data de 14.07.2021 au fost inițiate lucrări de reparație capitală a edificiului, pentru a crea condiții favorabile și a oferi posibilitatea trecerii LT,,Pro Succes" în clădirea renovată, în termeni rezonabili.

Vizita viceprimarului de ramură la Liceul „pro Succes" a avut loc în scopul creării condiţiilor optime pentru desfăşurarea procesului educaţional, implementării politicilor educaționale și aplicării actelor normative privind finanțarea instituțiilor de învățământ și eficientizarea rețelei școlare municipale.

 

05.04.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md