Executarea lucrărilor de întreținere a infrastructurii rutiere

http://new.chisinau.md/index.php/ro/executarea-lucrarilor-de-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-20292_246975.html

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, serviciile municipale de profil au executat diverse lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău.

Astfel, drumarii de la ÎM Regia „Exdrupo" au intervenit cu lucrări de amenajare a benzii suplimentare de virare de pe Calea Orheiului pe str. Studenților. Pe șantier concomitent are loc instalarea bordurilor, amenajarea în piatră spartă și săpături.

Tot pe Calea Orheiului, de la sensul giratoriu din bd. Renaşterii Naţionale în direcţia or. Cricova, s-a lucrat la schimbarea bordurii, care delimitează zona verde de partea carosabilă.

Lucrări de înlocuire a bordurilor au fost inițiate și pe str. 27 Martie 1918, din sectorul Buiucani. Aici va fi asfaltată strada, iar lucrările vor ave aloc odată cu încălzirea vremii.

Totodată, e de menționat că pe mai multe străzi principale și secundare din oraș au fost executate lucrări de lichidare a situațiilor de avariere, prin plombări cu asfalt rece, pe o suprafață totală de 73m².

Mai mult, au continuat acțiunile de salubrizare a drumurilor, de curățare sau reparație a canalizării pluviale, precum și cele de mentenanță pentru indicatoarele rutiere.

În paralel, săptămâna trecută drumarii au fost antrenați în lucrări de prevenire a formării poleiului pe drumurile publice. În perioada de referință, echipele de intervenție ale Î.M. Regia „Exdrupo" au împrăștiat peste 800 tone de material antiderapant.

14.03.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md