Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 23-29 septembrie 2024

http://new.chisinau.md/index.php/ro/lucrari-de-reparatie-si-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-executate-20292_277716.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 23-29 septembrie 2024, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” și agenții economici contractați de Direcția Generală Mobilitate Urbană au desfășurat lucrări de asfaltare pe o suprafață de peste 12 700 m², fiind aplicat stratul de egalizare pe sensul giratoriu Calea Moșilor – Petricani și cel de uzură pe sensul giratoriu Calea Orheiului – Renașterii Naționale.

În același timp, pe str. Bucuriei, Mircești și Decebal au fost frezate suprafețe de peste 8 000 m², pregătindu-se pentru asfaltare în perioada următoare. La fel, pe str. Bucuriei și Aeroportului s-au montat borduri la partea carosabilă.

Au continuat și acțiunile de lichidare a situațiilor de avariere, prin plombări ale gropilor formate în urma ploilor puternice de acum două săptămâni, pe mai multe drumuri municipale, iar pe str. Podul Înalt s-a lucrat la restabilirea drumului afectat de inundații.

În perioada de referință s-a intervenit și cu acțiuni de salubrizare a drumurilor publice, de curățare a canalizării pluviale, în context, fiind reparate 55 de elemente ale sistemului pluvial.

Pentru sporirea siguranței la trafic, a fost aplicat marcajul rutier pe o suprafață de circa 3 500 m². În același timp, circa 140 de indicatoare rutiere au fost reparate sau noi montate în toate sectoarele orașului.

În cadrul proiectelor contractate de DGMU, continuă reparația trotuarelor în Centrul istoric al orașului, reabilitarea podului din str. Mihai Viteazul, a căilor de acces către instituțiile educaționale din oraș și a drumurilor de acces spre suburbiile Colonița și Budești.

30.09.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md