Municipalitatea a identificat spații pentru cazarea refugiaților din Ucraina

http://new.chisinau.md/index.php/ro/municipalitatea-a-identificat-spatii-pentru-cazarea-refugiatilor-din-ucraina-20292_246891.html

Primăria municipiului Chișinău a identificat 8 mii 682 de locuri de cazare, dintre care 4467 cu cazare imediată. Planul elaborat care conține locațiile stabilite și disponibile, pe teritoriul municipiului, ce pot adăposti persoane care necesită ajutor, a fost transmis către Guvern. Primarul General, Ion Ceban, a declarat că Primăria Chișinău va conlucra cu autoritățile centrale pentru a interveni în orice situație și a îndemnat cetățenii la calm. „Primăria Chișinău este pregătită pentru a gestiona situația de criză. Astăzi, în ședințele pe care le-am

Primăria municipiului Chișinău a identificat 8 mii 682 de locuri de cazare, dintre care 4467 cu cazare imediată.

Planul elaborat care conține locațiile stabilite și disponibile, pe teritoriul municipiului, ce pot adăposti persoane care necesită ajutor, a fost transmis către Guvern.

Primarul General, Ion Ceban, a declarat că Primăria Chișinău va conlucra cu autoritățile centrale pentru a interveni în orice situație și a îndemnat cetățenii la calm.

„Primăria Chișinău este pregătită pentru a gestiona situația de criză. Astăzi, în ședințele pe care le-am avut am discutat despre etapele de intervenție. Vom interveni cu locuri de cazare toate câte avem disponibile, alimentație și restul serviciilor de primă necesitate. Sunt sigur că fiecare chișinăuian va fi solidar", a precizat edilul capitalei.

Ion Ceban a menționat că toți responsabilii serviciilor municipale activează și sunt implicați 24/24.

Totodată, Primarul General a spus că în adresa municipalității au parvenit multe solicitări pentru a prelua persoane din punctele de trecere a frontierei. „Suntem în prezent pregătiți sa punem la dispoziție autobuze ale PUA. Vom pune la dispozitie transport atât cât este necesar. Căutam soluții legale pentru a interveni în acest sens", a conchis Ion Ceban.

24.02.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md