Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria Municipiului Chișinău informează că 4 companii și-au depus ofertele tehnice și financiare în cadrul licitațiilor cu privire la recultivarea, închiderea gunoiștii temporare din str. Uzinelor și construcția unei noi stații de transfer cu o linie de sortare.
Joi, 29 februarie 2024, a fost ultima zi în care participanții au avut posibilitatea să își depună dosarele. Astfel, pe platforma electronică de achiziții a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (https://ecepp.ebrd.com/delta/noticeSearchResults.html), au fost înregistrate ofertele a patru companii internaționale.
Participanții sunt din Grecia, Turcia, Franța, Azerbaidjan, Elveția și Slovenia.
Totodată, pentru supravegherea tehnică a lucrărilor, au fost depuse trei oferte de la entități din Letonia, Turcia, România și Spania, precum și din Republica Moldova.
În ambele cazuri, documentația de licitație a fost accesată de peste 100 de companii din țară și de peste hotare.
În continuare, în conformitate cu termenii stabiliți în documentația de licitație și în corespundere cu procedurile BERD, va avea loc evaluarea ofertelor, iar companiile câștigătoare vor fi anunțate în termenii stabiliți.
Amintim că licitația privind recultivarea depozitului de deșeuri de la Ciocana prevede:
Lot I: Proiectare și Construcție (Design and Build) lucrări de recultivare și închidere a gunoiștii, inclusiv instalarea sistemelor de colectare a gazelor de depozit și a levigatului;
Lot II: Proiectarea și construcția unei noi stații de transfer Ciocana, proiectarea și construcția instalației de colectare și sortare separată a deșeurilor reciclabile.
Licitația publică privind recultivarea și închiderea gunoiștii de la Ciocana a fost lansată la sfârșitul lunii mai 2023.
Concursul enunțat este primul și unicul de acest fel, atât din municipiul Chișinău, dar și din Republica Moldova. Acesta face parte din Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău” și este finanțat de către Primăria Municipiului Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).