Instituțiile educaționale din capitală pot aplica la o nouă rundă a Programului transfrontalier de colaborări „Educație online fără hotare"

https://new.chisinau.md/index.php/ro/institutiile-educationale-din-capitala-pot-aplica-la-o-noua-runda-20292_247785.html

Direcția generală educație, tineret și sport informează că în cadrul Programului transfrontalier de parteneriate educaționale, desfășurat pe parcursul anilor 2020-2022, au participat circa 3600 instituții de învățământ din România, Republica Moldova și diaspora.

Astfel, în luna septembrie, curent, se lansează o nouă rundă pentru anul academic 2022-2023, a Programului transfrontalier de colaborări trans-, inter- și pluridisciplinare „Educație online fără hotare". În acest an, programul va fi desfășurat sub egida dezvoltării competențelor secolului XXI. Detalii în link: https://chisinauedu.md/educatie-online-fara-hotare-2022-2023/

De asemenea, a fost lansată oferta de toamnă pentru elevii, părinții și tinerii din municipiul Chișinău pe platforma www.extrașcolar.md, https://chisinauedu.md/catalogul-municipal-interactiv-extrascolar-md/.

În perioada septembrie - decembrie 2022, 24 de instituții: centre extrașcolare, școli sportive, școli de artă, biblioteci, centre de tineret și centre de creație, vor oferi publicului larg 45 de activități, programe de dezvoltare, cercuri, competiții, programe cultural-distractive, activități sportive pe o gamă largă de domenii.

Totodată, în parteneriat cu Corpul Păcii, în luna august, a.c., DGETS a desfășurat Programul de instruire „Integrarea elevilor cu CES: provocări și soluții", care a inclus 52 de webinare cu experți din Republica Moldova, România, SUA, Canada și la care au participat peste 1500 de cadre didactice din Republica Moldova și România. https://chisinauedu.md/linkurile-programului-de-instruire-integrarea-copiilor-cu-ces/

E de menționat că la data de 5 septembrie 2020, Centrul Orășenesc al Tânărului Naturalist (COTN) a fost inclus în lista beneficiarilor unui proiect destinat refugiaților ucraineni finanțat de Fondul ONU și implementat în parteneriat cu Centrul educațional „Pro Didactica". În context, Centrul a beneficiat de finanțare pentru a dota un spațiu sigur pentru copii refugiați, cu mobilă și tehnică necesară pentru desfășurarea activităților educaționale. Astfel, între orele 08:30 și 16:00, elevii ucraineni vor putea studia online împreună cu școlile din Ucraina, vor avea ocupații cu profesorii din Chișinău conform orarului, își vor putea organiza timpul liber și vor beneficia de asistență psihologică oferită de Pro Didactica. Filiala COTN din comuna Ciorescu a asamblat un spațiu sigur pentru copiii din Ucraina cu susținerea ONG-ului „Early Startness Internațional" din Israel. Acest spațiu este preconizat pentru copii pana la 10-12 ani. În fiecare zi, în jur de 15 - 25 copii beneficiază de aceste resurse.

15.09.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md