Lansarea etapei a II-a a platformei „Educație online"

https://new.chisinau.md/index.php/ro/lansarea-etapei-a-ii-a-a-platformei-educatie-online-20292_244378.html

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la lansarea celei de-a doua etape a proiectului „Educație online", care prevede completarea bibliotecii digitale cu lecții noi din curricula școlară pentru perioada de studii: septembrie-martie (aprilie), pentru clasele: I-XII. La formarea conținuturilor web sunt antrenați peste 300 de profesori și 170 de coordonatori-avizori din întreaga republică. Edilul capitalei a ținut să remarce că inițiativa lansată de municipalitate este utilă și actuală pentru diverse circumstanțe, nu doar pe timp de pandemie, reprezentând și o

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la lansarea celei de-a doua etape a proiectului „Educație online", care prevede completarea bibliotecii digitale cu lecții noi din curricula școlară pentru perioada de studii: septembrie-martie (aprilie), pentru clasele: I-XII. La formarea conținuturilor web sunt antrenați peste 300 de profesori și 170 de coordonatori-avizori din întreaga republică.

Edilul capitalei a ținut să remarce că inițiativa lansată de municipalitate este utilă și actuală pentru diverse circumstanțe, nu doar pe timp de pandemie, reprezentând și o opțiune suplimentară pentru profesori și școlari, iar beneficiarii materialului video, cu subiecte de învățare, pot fi atât utilizatorii din Republica Moldova, dar și de peste hotare, inclusiv diaspora.

„Avem încheiat un memorandum cu Ministerul Educației, Culturi și Cercetării referitor la proiectul „Educație online" și urmează să ne concentrăm eforturile pentru a extinde biblioteca digitală, care trebuie să devină una de importanță națională și regională", a subliniat Ion Ceban.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici a precizat că la etapa I au fost înregistrate 2500 de cursuri video, iar pentru etapa a II-a a proiectului va fi esențial ca fiecare lecție înregistrată să includă și sarcini interactive, pentru consolidarea cunoștințelor elevilor pentru o materie sau alta. Proiectul va fi completat cu procese mai extinse, precum simularea examenelor de BAC sau cele de promovare.

Potrivit coodonatorului Proiectului, Daniela Munca-Aftenev, șef-adjunct al Direcției educație, tineret și sport, pregătirea materialului video pentru lecții din curricula națională vine să ajute cadrele didactice pentru a asigura procesul educațional în condiții de pandemie, unde managerii de instituții pot aplica cel puțin unul din cele 7 scenarii pentru activitate, propuse de ministerul de resort. 

07.08.2020

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md