În acest an, Primăria Chişinău a acordat premii pentru succesele remarcabile a unor tineri, obţinute în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artei. Astfel, în anul 2009, deţinătorii premiului pentru tineret au devenit:
Dr. Sergiu Vatavu pentru ciclul de lucrări „Procesele fizice în celulele solare sulfură de cadmiu - telură de cadmiu”, realizate în colaborare cu colegii săi. Rolul determinant al dlui dr. Vatavu la realizarea lucrărilor este reflectat de poziţia sa de prim – autor în publicaţii internationale: Thin Solid Films - 2009, Phisica Status Solidi - 2009.
Nadejda Zincenco, premiată pentru ciclul de lucrări ”Dirijarea fluxurilor Fonomice şi Electronice în Nanoheterostructuri prin modificarea parametrilor acustici ai învelişurilor”.
Lucia Domenti, doctorandă cu o participare activă în viaţa plastică începînd cu anul 2004, cu expoziţii individuale, expoziţii în grup în ţară şi peste hotare. Specializată în domeniul tapiseriei. În lucrările perezentate la expoziţii în cursul anilor 2007-2009 s-a remarcat prin spirit inovator în configurarea unui discurs plastic complex în consonanţă cu exigenţele artei contemporane.
Radu Tălămbuţă, violonist, solist al Orchestrei Naţionale de cameră a Salii cu Orgă din Republica Moldova. Are în repertoriul său atît muzică clasică, camerală, căt şi un vast repertoriu de muzică populară, piese de concert. A colaborat cu Orchestra „Folclor” a Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" în calitate de solist în mai multe spectacole. A contribuit plenar la realizarea mai multor premiere de mare rezonanţă cum ar fi ”Octet” de George Enescu.
Viorel Burlacu, chitarist solo, aranjor muzical, vocalist, autor de texte în formaţia „Legenda”.
Dorel Burlacu, pianist, compozitor, membru al formaţiei ethno-jazz „Trigon”, muzician talentat cu o pregătire riguroasă şi profunde cunoştinţe în domeniul muzicii şi a divertismentului. Autorul muzicii pentru piesele solo şi pentru spectacolul „Cabaret Jacksonville”de la Teatrul „Luceafărul” ş.a. A concertat Marea Britanie, Austria, Franţa, Canada, România, Cehia, Rusia ş.a.
Victor Nofit, actor la teatrul „Eugene Ionescu”. Un mare succes al actorului, care i-a marcat cariera cu un salt enorm este spectacolul „Ioana şi focul”, de Matei Vişniec.
Actorii Arcadie Răcilă şi Petru Bouroş, compozitorul Alexandru Grecu jr., au jucat în spectacolul „Made în MoLDOVA” de Constantin Cheianu. Spectacolul s-a jucat cu succes în Italia (Roma, Veneţia), R. Moldova, urmînd să fie prezentat în Marea Britanie (Londra), Belgia (Bruxelles) - ianuarie 2010.
Viorica Ela Caraman, doctoranda la Institutul de Filologie al ASM, redactor-şef adjunct al revistei „Limba Română”. Volumul de eseuri „Ante-scriptum”, lucrare în care sînt luate în dezbatere, în mod substanţial, aspecte controversate ale procesului literar actual.
Premiul la categoria ştiinţă s-a decernat grupului de cercetători ai Universităţii Tehnice de Stat, Ştefan Balica, Eugeniu Banari, Andrei Dorogan, Eugeniu Munteanu, Vitalie Secrieru, pentrulucrarea „Contribuţii în elaborarea noilor dispozitive şi aparate electronice şi micro-optoelectronice”. Rezultatele lucrării au fost publicate în 67 de lucrări ştiinţifice, dispozitivele elecronice au fost expuse la mai multe saloane de Invenţii şi Expoziţii Naţionale şi Internaţionale cu 29 medalii de aur, 11 de argint, 4 de bronz, 26 diplome de onoare, fapt ce confirmă notorietatea elaborărilor realizate, originalitatea principiilor fizice şi inginereşti puse la baza confecţionării dispozitivelor menţionate.