Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu primarul orașului Lublin, Krzysztof Żuk

https://new.chisinau.md/index.php/ro/primarul-general-ion-ceban-a-avut-o-intrevedere-cu-20292_277526.html

Primarul General, Ion Ceban, aflat într-o vizită de lucru în Lublin, Polonia, a avut o întrevedere cu primarul orașului, Krzysztof Żuk.

„Am discutat despre rezultatele obținute în urma colaborării în cadrul proiectului pe care îl realizăm la Chișinău, „MOVE IT Like Lublin”, dedicat dezvoltării durabile a transportului public. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, în valoare de 60 de milioane de lei și vizează dezvoltarea sistemului de transport din Chișinău într-unul mai incluziv, sigur și durabil”, a menționat Ion Ceban.

În cadrul acestui proiect, Primăria orașului Lublin contribuie prin transferul de cunoștințe și expertiză, oferind formare personalizată și bune practici în managementul transportului public.

Partenerii din Lublin sprijină elaborarea documentelor strategice, organizează vizite de studiu și facilitează implementarea tehnologiilor moderne, cum ar fi e-ticketing-ul și dezvoltarea Centrului de Monitorizare a Traficului din Chișinău.

Potrivit edilului capitalei, discuțiile cu administrația orașului Lublin s-au axat pe continuarea colaborării în cadrul acestui proiect, dar și inițierea altor proiecte pentru Chișinău cu suportul Uniunii Europene.

În cadrul vizitei efectuate în săptămâna curentă, în Polonia, Primarul General, a avut mai multe întrevederi cu autoritățile locale și discuții despre diverse proiecte finanțate din fonduri europene. Unul din scopuri este preluarea practicilor, proiectelor și programele implementate cu suportul UE.

07.09.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md