Suport din partea municipalității pentru persoanele cu deficiențe de vedere

https://new.chisinau.md/index.php/ro/suport-din-partea-municipalitatii-pentru-persoanele-cu-deficiente-de-20292_277514.html

Viceprimarul Angela Cutasevici a participat la evenimentul de donare a tonometrelor sonorizate Asociației Nevăzătorilor. Actul de donație a fost realizat prin intermediul programului municipal implementat de Direcția Generală Asistență Medicală și Socială și AMT Centru.

„Acest program, care funcționează din 2017, a ajutat deja 1124 de persoane să primească tonometre sonorizate, iar 600 de persoane cu deficiențe de vedere au beneficiat de bastoane speciale”, a menționat Angela Cutasevici.

În scopul asigurării drepturilor egale tuturor categoriilor de populație, pentru persoanele cu deficiențe de vedere, care locuiesc preponderent în cartierul Telecentru, Primăria Chișinău a implementat în ultimii ani un șir de lucrări menite să îmbunătățească viața acestora, prin care: crearea Scuarului Ciocârlia, adaptat persoanelor cu deficiențe de vedere, pe strada Pietrarilor 14/4, dotat cu pavaj tactil, echipament sportiv special pentru nevăzători.

Au fost instalate balustrade la toate intrările în blocurile de locuințe din regiune unde acestea lipseau, iar cele existente au fot reparate și vopsite.

În sector au fost montate semafoare cu sistem sonor.

Majoritatea proiectelor de reabilitare a trotuarelor din sectorul Centru prevăd amenajarea cu pavaj tactil, pentru asigurarea orientării persoanelor nevăzătoare.

De asemenea, la trecerile de pietoni, nivelul bordurilor este coborât, în scopul deplasării accesibile și independente a persoanelor nevăzătoare.

În Cartierul Telecentru, șos. Hâncești, str. Pietrarilor. 4, zona unde locuiesc persoane cu deficiențe de vedere a fost prelungită ruta de troleibuz nr. 35.

06.09.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md