Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul sărbătoreşte Ziua Europei

   2522

Primăria municipiului Chişinău şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova sunt organizatorii evenimentelor care au loc pe parcursul zilei de astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu ocazia Zilei Europei.

La inaugurarea oficială a participat şi primarul interimar al municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, care a menţionat că această sărbătoare constituie  o ocazie în plus de a ne familiariza cu valorile europene, dar mai ales de a spune ferm încă o dată ce vrem, unde dorim să ne aflăm şi care este calea noastră viitoare. "Chişinăul a primit un mare ajutor din partea UE pentru procurarea celor 102 troleibuze. Este vorba despre grantul de 3 milioane de euro, care a facilitat acest proiect," a spus Nistor Grozavu.

De asemenea, cu susţinerea Uniunii Europene sunt în derulare încă 2 proiecte majore. Este vorba despre  reabilitarea reţelei de canalizare pluvială şi eficientizarea energetică a clădirilor şi edificiilor în municipiul Chişinău.

Primarul interimar, Nistor Grozavu a mai spus că Ziua Europei este un prilej de mândrie pentru municipiu, deoarece Chişinăul se află în avangarda intenţiilor noastre de integrare europeană.

Ziua Europei se sărbătoreşte la Chişinău de mai mulţi ani. De menţionat că în anul 2008 la intrarea în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" a fost inaugurat Scuarul Europei cu arborarea drapelului şi prezentarea logo-ului UE din flori.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău