Pagina oficială a Municipiului Chișinău

FAMILIA – MEDIUL CEL MAI FAVORABIL PENTRU CREŞTEREA ARMONIOASĂ A COPILULUI

   2306

Astăzi, la Primăria municipiului Chișinău a avut loc o masă rotună cu genericul "Familia-mediul cel mai favorabil pentru creșterea armonioasă a copilului". Evenimentul a fost organizat de Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului, cu scopul de a sensibiliza opinia publică vizavi de importanţa familiei în dezvoltarea fizică, spirituală, morală, personală şi socială a copilului. 

La discuţii au participat: reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei; Primăriei municipiului Chişinău; Consiliului municipal Chişinău; ONG- urile care activează în domeniul protecţiei copilului; familie cu mulţi copii, cu copii adoptaţi, cu copii sub tutelă/curatelă, familie de asistenţi parentali profesionişti, familie de asistenţi parentali personali şi mass-media care au analizat politicile parteneriatelor iniţiate în suportul copiilor şi familiilor şi au discutat rezultatele acţiunilor de dezinstituţionalizare şi prevenire a instituţionalizării copiilor în mun. Chişinău.

Evenimentul  este organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, marcată în toată lumea din anul 1995 pe data de 15 mai.

Ziua Internaţională a Familiei a fost instituită de Adunarea Generală a ONU la 20 septembrie 1993, în baza Rezoluţiei 47/237, reprezentând o oportunitate pentru a creşte gradul de conştientizare a problemelor de familie şi a proceselor sociale, economice şi demografice care afectează familiile.