Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În capitală se defășoară aplicații de protecție civilă

   2311

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de astăzi, 17 iunie, în toate sectoarele capitalei se desfășoară aplicații complexe de protecție civilă.

În acest sens, în dimineaţa zilei au fost pornite sirenele, care s-au auzit în tot oraşul. Mai târziu, în sectorul Râșcani, pe str. Albișoara, 4, a fost organizată o aplicaţie demonstrativă, pentru lichidarea consecinţelor unui cutremur de pământ, în centrul comercial „ATRIUM",  dar şi lichidarea unui incendiu de proporţii, acordarea primului ajutor medical și transportarea sinistraților în instituțiile medicale.

Pe parcursul zilei, vor avea loc mai multe aplicații demonstrative, desfășurate de către formațiunile teritoriale de protecție civilă și subdiviziunile de salvatori și pompieri, care presupun lichidarea consecințelor unui cutremur de pământ în cele mai înalte clădiri din fiecare sector al capitalei.

De asemenea, în după amiaza zilei, vor fi organizate mai multe exerciții practice în instituțiile municipale medicale, de învățămâmt, întreprinderi municipale și private, inclusiv pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, de simulare a diferitor situații execepționale.

Ziua se va încheia cu un alt exerciţiu practic, care presupune lichidarea consecințelor unui cutremur de pământ şi intervenţia serviciilor în acest sens, în cadrul unei fabrici de bere din capitală.

Aplicațiile de protecție civilă sunt organizate pe teritoriul municipiului Chișinău cu suportul nemijlocit al autorităților capitalei, puntru a testa, în caz de necesitate, gradul de pregătire și operativitate al serviciilor abilitate pentru a interveni în situații excepționale.

             

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău