Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mobilizarea întregului efectiv și utilajelor specializate din dotarea întreprinderilor municipale pentru intervenția la deszăpezire

   1009

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat mobilizarea efectivului, tehnicii și utilajelor specializate din dotarea Î.M. „Spații Verzi”, Î.M. „Autosalubritate”, Î.M. „Apă – Canal Chișinău”, Î.M. Regia „Exdrupo” etc., pentru a participa la deszăpezirea drumurilor publice și a trotuarelor din oraș, având în vedere ninsorile abundente care continua la această oră.

„Am efectuat o inspecție prin oraș, iar intervențiile serviciilor specializate lasă de dorit, mai multe drumuri fiind înzăpezite. In acest context, solicit ca toți viceprimarii, șefii de direcții trebuie să monitorizeze situația din teren, cu accent pe carosabil, accesele în Chișinău și cele din suburbii”, a menționat edilul capitalei.

E de menționat că în teren sunt antrenate 34 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo” la deszăpezirea străzilor principale din oraș, 50 utilaje ale Regiei locativ-comunale și 350 muncitori care acționează pe trotuare, după care vor activa în curțile de blocuri, precum și 11 utilaje ale Î.M. Spații Verzi.