Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău este alături de persoanele afectate de seismul din Japonia

   2737

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a transmis condoleanţe poporului nipon şi a menţionat că Primăria municipiului Chişinău va acorda ajutor Japoniei, ca urmare a seismului cu consecinţe catastrofale.

Edilul a anunţat că la următoarea şedinţă a Fondului de rezervă a municipiului va fi examinată posibilitatea alocării surselor financiare, între 500 mii şi un milion de lei, pentru ajutorarea persoanelor sinistrate. „Este vorba de un gest de solidaritate, iar municipiul Chişinău este dispus să ajute poporul nipon în această perioadă grea. Bunele relaţii dintre R. Moldova şi Japonia sunt indiscutabile, iar proiectele şi sprijinul din partea Guvernului nipon, de care a beneficiat ţara noastră de-a lungul anilor în general, dar şi municipiul Chişinău în special, sunt doar o dovadă a acestei prietenii. Anume această prietenie trebuie să ne facă mai hotărâţi să dăm o mână de ajutor poporului Japoniei în timp ce depăşeşte consecinţele cutremurului puternic care a lovit ţara", a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul şedinţei de luni a Primăriei Chişinău.

În context, primarul de Chişinău a solicitat Direcţiei relaţii externe, cooperare regională şi integrare europeană a Primăriei să contacteze misiunea diplomatică a Japoniei, acreditată la Bucureşti, pentru a stabili modul în care municipalitatea poate acorda ajutor persoanelor afectate de seism.