32 de copii aflaţi sub tutelă, absolvenţi de licee şi şcoli medii s-au întâlnit cu conducerea Primăriei

https://new.chisinau.md/ro/32-de-copii-aflati-sub-tutela-absolventi-de-licee-si-20292_238613.html

32 absolveniţi de licee şi şcoli medii generale din municipiul Chişinău, copii orfani, aflaţi sub tutelă au participat astăzi, 26 mai, la o întâlnire cu conducerea Primăriei, eveniment tradiţional, organizat la sfârşit de an şcolar, de către Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

32 absolveniţi de licee şi şcoli medii generale din municipiul Chişinău, copii orfani, aflaţi sub tutelă au participat astăzi, 26 mai, la o întâlnire cu conducerea Primăriei, eveniment tradiţional, organizat la sfârşit de an şcolar, de către Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Aceşti copii beneficiază acum, la sfârşit de an şcolar, de ajutoare materiale a câte 4000 lei, din partea municipalităţii. Banii sunt acordaţi prin intermediul Fondului municipal de Susţinere Socială a Populaţiei şi pot fi ridicaţi de la filialele Băncii de Economii, la prezentarea buletinului de identitate.

La reuniune, alături de primarul general interimar, Nistor Grozavu, au participat, reprezentanţiai Ministerului Educaţiei, ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Familiei, ai Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, ai Oficiului municipal pentru Ocuparea Forţei de Muncă, organizatori a cursurilor de specializare de scurtă durată etc. Funcţionarii şi specialiştii de profil le-au dat anumite sfaturi absolvenţilor despre alegerea drumului de mai departe în viaţă.

„Această întâlnire a tinerilor absolvenţi de şcoli medii şi licee prezenţi aici, la Primărie, este una importantă, pentru că urmează să realizăm o misiune frumoasă: să îndrumăm aceşti adolescenţi spre un nou început, spre o lume nouă a cunoştinţelor", a menţionat primarul interimar, Nistor Grozavu.

Primarul de Chişinău a mulţumit tutorilor pentru faptul că au educat şi îndrumat aceşti copii, care, au trecut prin mai multe greutăţi decât semenii lor, din familii complete. Totodată, edilul a ţinut să-i asigure pe tineri de faptul că municipalitatea le va acorda şi în continuare tot sprijinul de care au nevoie, pentru a deveni cetăţeni destoinici ai acestui stat. Primarul general le-a urat copiilor să fie sârguincioşi, să facă faţă cu destoinicie cerinţelor vieţii şi să nu le fie frică de greutăţi. „Iar curiozitatea voastră să se manifeste prin dorinţa de a cunoaşte şi de a face cât mai multe lucrui pozitive", a mai spus Nistor Grozavu.

La rândul său, şefa Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Svetlana Chifa a spus că întâlnirea copiilor orfani, aflaţi sub tutelă, absolvenţi ai şcolilor de cultură generală şi ai liceelor este una tradiţională pentru municipalitate; autorităţile locale, încercând după posibilităţi să contribuie la susţiunerea acestei categorii de copii. De acestă dată, specialiştii Direcţiei au decis să le distribuie fiecăruia „Ghidul candidatului la admitere" pentru anul curent, pentru a se decide ce instituţie să urmeze mai departe, care le va permite să obţină o profesie.

Absolvenţii, la rândul lor au mulţumit direcţiilor de sector de protecţie a drepturilor copilului, dar şi tutorilor lor, pentru grija pe care le-au arătat-o an de an.

În prezent în municipiul Chişinău sunt înregistraţi 883 de copii aflaţi sub tutelă/curatelă, dintre care 503 persoane beneficiază de indemnizaţii lunare de stat.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

26.05.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md