50 de motocositoare noi pentru întreprinderea „Spaţii Verzi”

https://new.chisinau.md/ro/50-de-motocositoare-noi-pentru-intreprinderea-spatii-verzi-20292_238596.html

Cele 50 de motocositoate achiziţionate de Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, din surse bugetare, vor ajunge la întreprinderea de profil în săptămâna curentă. Astfel, cu utilaje noi, „Spaţiile Verzi” vor reuşi să facă faţă situaţiei privind cositul ierbii.

Cele 50 de motocositoate achiziţionate de Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, din surse bugetare, vor ajunge la întreprinderea de profil în săptămâna curentă. Astfel, cu utilaje noi, „Spaţiile Verzi" vor reuşi să facă faţă situaţiei privind cositul ierbii. O informaţie în acest sens a prezentat luni, la şedinţa operativă, Eliferie Haruţa, şeful întreprinderii nominalizate. Potrivit sursei citate, deocamdată muncitorii de la „Spaţii verzi" au reuşit să cosească o suprafaţă de circa 50 ha (săptămânile trecute angajaţii fiind antrenaţi mai mult în pregătirea zonelor de odihnă).

În interiorul curţilor de bloc, cositul gazoanelor se desfăşoară în ritm normal. Potrivit lui Petru Gontea, şeful Direcţiei Locativ-Comunale şi Amenajare, săptămâna trecută, în curţile de bloc au fost organizate intervenţii atât cu utilaje mecanice, cât şi manual, pe o suprafaţă de 100 mii metri.

În context, primarul interimar, Nistor Grozavu a solicitat Asociaţiei de profil să intervină cu cositul în zonele cu concentrare mai mare a populaţiei, inclusiv zonele de odihnă, ca mai apoi să fie tunsă iarba de pe toate teritoriile înverzite.

Amintim că pentru achiziţionare de motocositoare pentru Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi au fost prevăzuţi în bugetul municipal 6 milioane 500 mii lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

16.05.2011

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md