55 000 de accesări ale aplicaţiei on-line „Verifică lista electorală”

https://new.chisinau.md/ro/55-000-de-accesari-ale-aplicatiei-on-line-verifica-lista-electorala-20292_238229.html

Din momentul lansării şi până în prezent, aplicaţia on-line de pe site-ul Primăriei Chişinău, „Verifică lista electorală” a fost accesată de peste 55 000 de ori.

Din momentul lansării şi până în prezent,  aplicaţia on-line de pe site-ul Primăriei Chişinău, „Verifică lista electorală” a fost accesată de peste 55 000 de ori.

Prin intermediul aplicaţiei on-line, cetăţenii capitalei verifică dacă au fost înscrişi pe listele electorale la secţiile de votare, unde urmează să-şi exprime dreptul de vot în ziua referendumului constituţional din 5 septembrie curent. Precizăm că au mai rămas doar 4 zile pentru verificarea listelor de alegători!

Circa 9000 de cetăţeni au verificat dacă au fost incluşi în listele electorale. Toate modulele programului au fost accesate de 55 000   ori din data lansării, dintre care 39100 au vizat verificarea prezenţei în liste.

Preturile de sector au procesat până la moment 1030 Formulare:

Sectorul Botanica: 225 cereri, jumătate dintre care au condus la modificarea listelor;

Sectorul Buiucani: 212 cereri, cu modificarea listelor – 60;

Sectorul Centru: 140 cereri, cu modificarea listelor – 55;

Sectorul Ciocana: 173 cereri, cu modificarea listelor – 80;

Sectorul Râşcani: 280 cereri, cu modificarea listelor – 135.

Pentru a afla rezultatul examinării solicitării, cetăţenii trebuie să acceseze opţiunea ”Verifică stadiul de rezolvare a cererii”.  Înserând în fereastra de dialog codul personal IDNP (din 13 cifre) şi codul din imagine, solicitantul primeşte răspuns despre modul în care a fost soluţionată adresarea.

În perioada de referinţă, serviciul hot-line al Primăriei a recepţionat 191 apeluri privind verificarea listelor sau precizarea secţiei de votare.

Amintim că listele de alegători pot fi verificate şi la Birourile electorale ale secţiilor de votare. Tot aici, cetăţenii care îşi schimbă domiciliul sau reşedinţa în perioada dintre data întocmirii listelor electorale şi data referendumului pot solicita certificatul pentru drept de vot.

Membrii Birourilor electorale, observatorii şi alte persoane abilitate să asiste la procedura de vot, de asemenea, vor putea vota la secţia de votare unde îşi desfăşoară activitatea, doar în baza Certificatului pentru drept de vot (dacă nu au viză de domiciliu în raza secţiei respective).

Documentul trebuie ridicat din timp, până la 4 septembrie 2010, de la Biroul electoral al secţiei de votare, unde persoana implicată în desfăşurarea alegerilor este inclusă în liste.

Lista Birourilor electorale poate fi consultată la rubrica ”Descrierea hotarelor secţiilor de votare din municipiul Chişinău”.

Precizăm că Birourile electorale, în perioada 27 – 31 august 2010, vor avea un program redus: de la 10.00 până la 14.00.

  Direcţia Relaţii Publice
  Primăria mun. Chişinău

27.08.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md