Activități cultural-artistice cu prilejul sărbătorii Crăciunului, organizate în centrul orașului, de autoritățile locale

https://new.chisinau.md/ro/activitati-cultural-artistice-cu-prilejul-sarbatorii-craciunului-organizate-in-c-20292_246604.html

Primăria municipiului Chișinău informează că pe 24 și 25 decembrie, a.c., de Ajun și de Sărbătoarea Nașterii Domnului, în centrul Capitalei vor fi organizate activități cultural-artistice cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Astfel, vineri, 24 decembrie, ora 17:15, în Scuarul Catedralei, în preajma Porților Sfinte, va avea loc o activitate de promovare a tradițiilor populare, cu genericul „Ajunul Crăciunului".

La eveniment va participa Primarul General, Ion Ceban. Acțiunea este organizată de Direcția Cultură, în comun cu Pretura sectorului Centru și va fi transmisă în direct la postul public de televiziune „Moldova 1".

Tot vineri, 24 decembrie, ora 19:00, în scuarul Catedralei, în preajma Porților Sfinte, va avea loc Gala Festivalului de promovare a tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe", eveniment organizat de Direcția Cultură și Pretura sectorului Botanica.

Sâmbătă, 25 decembrie, ora 17:00, în scuarul Catedralei, în preajma Pomului de Crăciun, va avea loc un eveniment cultural-artistic de promovare a tradițiilor de iarnă, cu genericul „În seara de Crăciun".

Primarul General, Ion Ceban și viceprimarul Angela Cutasevici vor adresa mesaje de felicitare cetățenilor, cu ocazia Crăciunului.

Pe scenă vor evolua discipolii școlilor cu profil de arte din municipiu și ansamblurile etnofolclorice „Odolean" și „Romanița".

Seara va culmina cu un colaj de melodii populare, interpretate de colective și interpreți profesioniști: Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii" și Orchestra de muzică populară condusă de frații Advahov, cu soliștii Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Mihaela Tabură și Tatiana Jacot. 

 

24.12.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md