Administraţia capitalei se va deplasa în zona de odihnă şi la staţia de pompare a apei de la Vadul lui Vodă

https://new.chisinau.md/ro/administratia-capitalei-se-va-deplasa-in-zona-de-odihna-si-20292_237479.html

În seara zilei, reprezentanţii administraţiei publice locale a municipiului Chişinău s-au deplasat la Vadul lui Vodă, unde vor verifica condiţia funcţionării staţiei în situaţie limită şi vor examina măsurile ce vor fi aplicate în caz de inundaţie.

Primarul municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, împreună cu consilierii municipali Alexandru Tănase, Mihai Severovan şi Oleg Cernei vor inspecta situaţia din zona de odihnă afectată în urma ridicării nivelului apei în râul Nistru. Reprezentanţii administraţiei locale vor verifica condiţia  funcţionării staţiei în situaţie limită şi măsurile care vor fi aplicate în caz de inundaţie. De asemenea, se va  controla pregătirea sistemului de rezervă de aprovizionare cu apă potabilă a Chişinăului.
Specialiştii au prezis o ridicare bruscă a nivelului apei spre sfârşitul zilei de astăzi.   La moment nivelul apei râului Nistru se menţine la 17m, dar cu tendinţă de creştere.
Serviciile de aprovizionare cu apă recomandă, totuşi, locuitorilor municipiului Chişinău să-şi facă din timp rezerve de apă.


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău


 

29.07.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md