Atelier de lucru în domeniul sistemului de management financiar și control

https://new.chisinau.md/ro/atelier-de-lucru-in-domeniul-sistemului-de-management-financiar-si-20292_240300.html

În perioada 20-22 ianuarie a.c., Direcția audit intern din cadrul Primăriei municipiului Chișinău a organizat un atelier de lucru pentru angajații entității și a subdiviziunilor Consiliului municipal Chișinău, cu genericul „Dezvoltarea sistemului de management financiar și control (MFC)

În perioada 20-22 ianuarie a.c., Direcția audit intern din cadrul Primăriei municipiului Chișinău a organizat un atelier de lucru pentru angajații entității și a subdiviziunilor Consiliului municipal Chișinău, cu genericul „Dezvoltarea sistemului de management financiar și control (MFC) în cadrul entităților publice".

În cadrul atelierului de lucru s-au abordat aspecte ce țin de managementul performanței, managementul riscurilor și documentarea proceselor de bază. De asemenea, au fost puse în discuție și analizate modificările aferente Standardelor naționale de control intern, operate prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 189 din 05.11.2015. 

Organizarea atelierului de lucru a avut drept scop dezvoltarea competențelor și aptitudinilor practice ale angajaților cu privire la stabilirea obiectivelor și a indicatorilor de performanță, planificarea activității și raportarea rezultatelor aferente, managementul riscurilor, descrierea proceselor.

Menționăm că asemenea acțiuni vor fi desfășurate de către Direcția audit intern pe parcursul anului curent, la solicitarea părților interesate.

Notă: Management financiar şi control reprezintă un sistem implementat şi realizat de persoanele responsabile de guvernare, administrare şi alt personal în conformitate cu cadrul normativ şi reglementările interne, pentru a oferi o asigurare rezonabilă că fondurile publice sunt utilizate de către entitatea publică în mod legal, etic, transparent, economic, eficient şi eficace. 

 

 

26.01.2016

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md