Atenție: Ploi torențiale sunt prognozate de meteorologi pentru următoarele zile!

https://new.chisinau.md/ro/atentie-ploi-torentiale-sunt-prognozate-de-meteorologi-pentru-urmatoarele-20292_277613.html

Primăria Chișinău face apel repetat, către cetățeni și oaspeții capitalei, să dea dovadă în continuare de prudență în contextul avertizării de ploi torențiale, izolat puternice, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, prognozate pentru zilele de sâmbătă și duminică de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

E de menționat că în unele localități România din cauza intemperiilor au fost raportate victime soldate cu decese.

Precipitații abundente au fost înregistrate în această dimineață și la Chișinău, iar serviciile municipale de profil sunt in teren pentru a interveni la necesitate.

Totodată, meteorologi prognozează pentru după-amiaza de astăzi condiții meteorologice extreme.

Astfel, autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să fie extrem de prudenți. Iar pentru siguranța acestora, unele străzi din capitală ar putea fi temporar închise, iar circulația unor rute de transport public ar putea fi redirecționată sau suspendată temporar.

De asemenea, cetățenii municipiului sunt rugați să fie atenți când se află în afara locuinței, iar părinții să-și supravegheze copiii minori, pentru a preveni eventualele pericole provocate de fenomenele naturii: să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia.

Cetățenii sunt îndemnați sa nu părăsească locuințele pe perioada căderii precipitațiilor dacă nu au necesitate extremă.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

14.09.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md