Autoritățile municipale preocupate de fenomenul „Fuga voluntară a copiilor de acasă”

https://new.chisinau.md/ro/autoritatile-municipale-preocupate-de-fenomenul-fuga-voluntara-a-copiilor-20292_273192.html

Primăria Chișinău informează că autoritățile municipale de profil au ca scop crearea unui mecanism de lucru eficient, bazat pe colaborare constructivă și dialog continuu cu organele de specialitate de stat și sectorul asociativ, în vederea prevenirii, combaterii și diminuării fenomenului de fugă voluntară a minorilor de la domiciliu.

Potrivit datelor oficiale, la nivel de municipiu, pe parcursul lunii ianuarie, a.c., au fost înregistrate 40 de cazuri de fugă a copiilor de la domiciliu sau din instituțiile sociale, cu implicarea a 41 copii, cu vârste de la 13 la 17 ani (19 băieți și 22 de fete).

Astfel, părinţii, oricât de ocupaţi ar fi, trebuie să îşi rezerve timp pentru a discuta cu copii minori despre cum îşi petrec timpul liber şi cu cine, ce anturaj au. Un copil poate fi ajutat prin implicare, atitudine, responsabilitate și netolerare.

În acest context, reprezentanții subdiviziunilor municipale din domeniul educației și cel social, șefii centrelor de plasament din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și reprezentanții organelor de poliție s-au întrunit într-o ședință de lucru, unde s-a discutat despre prevenirea și contracararea fenomenului „Fuga voluntară a minorilor de acasă” și situația actuală pe acest aspect, în municipiul Chișinău. Ședința a fost prezidată de viceprimarul Angela Cutasevici.

Totodată, participanții la reuniune au subliniat despre rolul comunității: părinte, profesor, vecin etc., în vederea sporirii măsurilor de sensibilizare a societății sub aspectul enunțat.

10.02.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md