Autorităţile publice locale solicită păstrarea insulelor lacului „La izvor” în proprietate municipală

https://new.chisinau.md/ro/autoritatile-publice-locale-solicita-pastrarea-insulelor-lacului-la-izvor-in-20292_238982.html

Municipalitatea pledează pentru păstrarea celor 2 insule din lacul „La Izvor” în proprietate municipală şi neadmiterea de a fi trecute în proprietate privată.

Municipalitatea pledează pentru păstrarea celor 2 insule din lacul „La Izvor" în proprietate municipală şi neadmiterea de a fi trecute în proprietate privată.

Posesorul restaurantului de pe str. Ghidighici nr. 1 (de pe malul iazului „La izvor"), a revendicat dreptul de proprietate asupra celor două terenuri pe motiv că insulele ar face parte din teritoriul adiacent al localului. După ce a obţinut hotărârea Curţii Supreme de Justiţie în acest sens, agentul economic a solicitat Primăriei Chişinău transmiterea celor 2 insule: de 43 şi respectiv de 63 ari, în proprietatea sa.

La rândul lor, autorităţile municipale au depus o cerere de revizuire la Curtea Supremă de Justiţie, obţinând ca dosarul să fie rejudecat la Curtea de Apel. Prima înfăţişare este programată pentru data de 18 mai 2012.

Vineri, primarul general, Dorin Chirtoacă, a întreprins o vizită de lucru pe teren, în legătură cu schema frauduloasă prin care se încearcă privatizarea insulelor de pe lacul din Parcul „La Izvor". Edilul capitalei a declarat jurnaliştilor că riscul privatizării celor două insule este un lucru extrem de grav pentru municipiul Chişinău, astfel că problema în cauză trebuie să fie în atenţia opiniei publice, „încât să fie oprită această ilegalitate", a subliniat şeful administraţiei municipale.

Dorin Chirtoacă a mai spus că la şedinţele de judecată vor participa inclusiv persoane de rang înalt de la Primărie, pentru a încerca oprirea ilegalităţii şi păstrarea insulelor în patrimonul municipiului Chişinău. 

Această problemă a început încă în anul 2008, când proprietarul restaurantului „La Izvor" a depus o cerere prin care a solicitat privatizarea celor două terenuri. Agentul economic a fost refuzat, iar în baza refuzului acesta s-a adresat în instanţa de judecată. 

Conform legii, terenurile celor două insule ale lacului "La Izvor", nu pot fi arendate sau vândute pentru că acestea se află în spaţiile verzi.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

04.05.2012

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md