Avarie la reţeaua termică magistrală

https://new.chisinau.md/ro/avarie-la-reteaua-termica-magistrala-20292_237978.html

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a deplasat astăzi în sectorul Buiucani, str. Bariera Sculeni, 4, unde în noaptea trecută s-a produs o avarie a reţelei termice magistrale.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a deplasat astăzi în sectorul Buiucani, str. Bariera Sculeni, 4, unde în noaptea trecută s-a produs o avarie a reţelei termice magistrale. În urma defecţiunii, au fost oprite toate staţiile de pompare ale Centralei termice de vest a SA „Termocom”. Ca rezultat, 233 de blocuri locative, inclusiv câteva instituţiile de învăţământ au rămas fără căldură. 
Responsabilii din cadrul întreprinderii furnizoare de agent termic i-au comunicat primarului general că avaria a fost provocată de o cădere de tensiune pe linia de 110kV a CET-1 Străşeni. Potrivit SA „Termocom”, cel mai mult au avut de suferit locuitorii sectorului Buiucani. De asemenea, a fost însă sistată livrarea agentului termic în unele blocuri din sectorul Botanica şi în şcolile din localităţile suburbane Ciorescu şi Cricova. Dorin Chirtoacă a fost informat că, până la ora 15.00, a fost repusă în funcţiune o staţie de pompare de rezervă şi că a fost reluată livrarea agentului termic în peste 100 de blocuri locative din sectorul Buiucani. Reprezentanţii SA „Termocom” l-au asigurat pe primar că până la ora 18.00 defecţiunea va fi remediată şi va fi reluată livrarea agentului termic şi a apei calde către toţi consumatorii. 
În context, primarul de Chişinău a menţionat că avaria respectivă la reţeaua magistrală de termoficare nu a fost cauzată de uzura acesteia. Dorin Chirtoacă a subliniat că în actualul sezon de încălzire, este prima defecţiune a reţelelor magistrale. De asemenea, primarul general a solicitat să fie informat şi în continuare despre modul în care se desfăşoară lucrările şi când va fi reluată livrarea căldurii în regim normal. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

12.02.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md