Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a anunțat evenimentele culturale dedicate aniversării a 145-a de la fondarea instituției (VIDEO)

https://new.chisinau.md/ro/biblioteca-municipala-b-p-hasdeu-a-anuntat-evenimentele-culturale-dedicate-20292_246777.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" a anunțat marți, în cadrul unui eveniment festiv, desfășurat online, despre lansarea evenimentelor culturale dedicate aniversării de 145 de ani de la fondarea instituției. Directorul General al Bibliotecii Municipale, Mariana Harjevschi, a declarat că această aniversare înseamnă marcarea trecutului frumos și tumultuos, dar și celebrarea viitorului. „Ne dorim ca fiecare chișinăuian să se bucure de fondul  de care dispune biblioteca, să se conecteze la resursele în format electronic și la oamenii

Primăria Municipiului Chișinău informează că Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" a anunțat marți, în cadrul unui eveniment festiv, desfășurat online, despre lansarea evenimentelor culturale dedicate aniversării de 145 de ani de la fondarea instituției.

Directorul General al Bibliotecii Municipale, Mariana Harjevschi, a declarat că această aniversare înseamnă marcarea trecutului frumos și tumultuos, dar și celebrarea viitorului. „Ne dorim ca fiecare chișinăuian să se bucure de fondul  de care dispune biblioteca, să se conecteze la resursele în format electronic și la oamenii care sunt gata să ofere ajutor cititorilor".

Directorul bibliotecii municipale a precizat că în acest an aniversar, instituția a prevăzut un șir de evenimente, menite să îmbogățească viața culturală a capitalei, precum și interesul oamenilor de a citi. Printre acestea pot fi enumerate: lansarea blogului dedicat lecturii și cărților, lansarea de servicii noi în cadrul filialelor bibliotecii, pentru diverse categorii de beneficiari, desfășurarea noii ediții a concursului „Chișinăul citește", acordarea premiilor de debut în literatură, „Maraton Doga", conferință dedicată conflictului transnistrean, concurs pentru copii „Bătălia cărților", lansarea de bilbliografii, jocuri de societate pentru adolescenți etc.

Primarul General, Ion Ceban, a venit cu un mesaj de susținere către rețeaua de biblioteci municipale. Edilul a spus că în acest an au fost majorate alocațiile bugetare pentru domeniul culturii, astfel că și bibliotecile vor beneficia de susținere mai mare. În context, edilul a promis ajutor pentru problema privind reabilitarea clădirii bibliotecii.   

La rândul său, viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a menționat că Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" își îndeplinește misiunea de a oferi acces liber și echitabil la informație, precum și de a încuraja interesul și libertatea de a cunoaște pentru toți chișinăuienii și oaspeții capitalei.

În cadrul reuniunii a fost lansat logo-ul aniversării bibliotecii municipale, realizat de pictorul-grafician,Valeriu Herța, dar și un nou card de acces, modernizat.

Biblioteca Municipală din Chișinău și-a început activitatea la 19 octombrie 1877.

Acum, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" include o rețea de 28 de filiale în toate sectoarele orașului, care dețin în total peste un milion de titluri de carte. Biblioteca are acum peste 140 mii de utilizatori activi (elevi, studenți, funcționari, cercetători etc.).

02.02.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md