Blocurile de locuinţe vechi vor fi inspectate

https://new.chisinau.md/ro/blocurile-de-locuinte-vechi-vor-fi-inspectate-20292_239968.html

Municipalitatea va inspecta blocurile de locuinţe vechi (de peste 30 ani şi mai mult), în scopul evaluării stării de lucruri în cadrul fondului de locuinţe şi pentru a evita cazurile de avariere a clădirilor.

Municipalitatea va inspecta blocurile de locuinţe vechi (de peste 30 ani şi mai mult), în scopul evaluării stării de lucruri în cadrul fondului de locuinţe şi pentru a evita cazurile de avariere a clădirilor.

Prioritar va fi emis un raport cu privire la starea blocurilor „monolit" din fiecare sector, indiferent de forma de proprietate, urmând cele din blocuri mari etc.

Specialiştii urmează să întocmească fişe tehnice pentru fiecare bloc de locuinţe, cu devize de cheltuieli pentru lucrările necesare, pentru a preveni situaţiile de urgenţă. Variantele de lucrări, cu cheltuielile care se impun urmează a fi expediate locatarilor, pentru contribuţia lor, până când blocurle vor fi aduse la starea corespunzătoare.  

O decizie în acest sens a fost luată luni, în cadrul şedinţei serviciilor municipale, iar atitudinea autorităţilor publice locale vine în urma cazului prăbuşirii unui balcon de pe str. E. Coca, 19, soldată cu traumatizarea unei persoane. Starea bărbatului rămâne gravă, bolnavul aflându-se în continuare la reanimare, în comă, fiind conectat la sistemul de respiraţie artificială.

Primarul general a subliniat că fiecare gestioar al fondului locativ trebuie să cunoască situaţia clădirilor aflate în gestiune, iar în caz de situaţii acute - să informeze serviciile de profil.

„Discutăm lucruri absurde: trebuie să convingem oamenii să se implice pentru a nu li se distruge casa", a declarat Dorin Chirtoacă.

Primul raport privind evaluarea stării de lucruri a blocurilor de locuinţe vechi urmează a fi prezentat săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor municipale.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

24.02.2014

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md