Campania de salubrizare de toamnă în municipiul Chișinău, activități în săptămâna 16-22 octombrie 2023

https://new.chisinau.md/ro/campania-de-salubrizare-de-toamna-in-municipiul-chisinau-activitati-20292_275183.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale din domeniul gospodăresc continuă activitățile din cadrul Campaniei de salubrizare de toamnă, cu lucrări de profil în zonele verzi, în intercartiere și locuri de uz comun, pe străzi/trotuare și pe teritoriul cimitirelor.

Astfel, pe parcursul săptămânii 16-22 octombrie, Regia Locativ - Comunală și întreprinderile de prestări servicii locative au fost implicate în salubrizarea manuală a spațiilor publice, a curților blocurilor de locuințe, a platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere, a stațiilor de așteptare a transportului public etc. Zilnic în lucrări au fost antrenați câte 350-400 de muncitori și 80 de unități de tehnică. Pentru evacuarea deșeurilor vegetale sau fost implicate de la 10 la 35 de unități de transport, cu evacuarea a 200 de curse de gunoi. În cazul volumelor mari de frunziș acumulat, la încărcarea deșeurilor sunt folosite utilajele mecanizate.

Totodată, Regia locativ-comunală și întreprinderile de prestări servicii locative au desfășurat lucrări de demolare a gheretelor, porților, gardurilor și dispozitivelor improvizate antiparking neautorizate de pe terenurile publice, demontarea și evacuarea elementelor din metal uzate de pe terenurile de joacă pentru copii din curțile blocurilor de locuințe, deșeuri din construcții, frunziș și ramuri uscate.

Î.M. „Regia „Exdrupo” a desfășurat zilnic acțiuni de salubrizare mecanizată a străzilor și bulevardelor, cu utilizarea a 5 utilaje mecanizate și evacuarea a câte 7 curse de deșeuri.

La rândul lor, angajații Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” au implicat zilnic la salubrizare câte 270 persoane, care au curățat 310 ha de zonă de parc, fiind evacuate cca 90 tone de deșeuri vegetale și 167 de curse de deșeuri de pe teritoriu spațiilor verzi din oraș. Pe teritoriul albiei râului Bâc au fost executate lucrări de mentenanță, prin curățarea de nămol și de tufiș, curățarea malurilor betonate și tăierea arbuștilor crescuți necontrolat.

APL Chișinău îndeamnă cetățenii să participe activ la acțiunile de salubrizare și amenajare a orașului. Totodată, tineretul și oaspeții capitalei sunt chemați să păstreze bunurile publice și să nu distrugă ceea ce a fost amenajat de către serviciile municipale, pentru toată comunitatea.

De asemenea, amintim cetățenilor și agenților economici despre interzicerea arderii frunzelor și a altor deșeuri, ca urmare a acțiunilor de salubrizare pe teritoriile aflate în gestiune.

 

23.10.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md