Campanie de informare privind sortarea deșeurilor la sursă - hârtia

https://new.chisinau.md/ro/campanie-de-informare-privind-sortarea-deseurilor-la-sursa-sortarea-20292_273761.html

Primăria Municipiului Chișinău continuă desfășurarea campaniei de informare privind necesitatea sortării deșeurilor la sursă, iar mesajul de astăzi este: „Sortarea este un gest simplu, dar important pentru mediu”. 

În materialul video anexat mesajului de informare este explicată procedura de colectare a deșeurilor menajere din hârtie și carton. Din categoria enunțată fac parte materialele din carton, hârtie de birou, ziare și reviste, albume, cutii de ambalaje, cartoane pentru ouă. 

În casă, deșeurile din hârtie le sortăm în punga menajeră de culoare verde. Copiii trebuie deprinși și ei să respecte regulile de sortare. 

La platformele de colectare a deșeurilor, scoatem hârtia din sacul menajer și o depozităm în containerele de culoare albastră. Echipajele Regiei „Autosalubritate” evacuează deșeurile conform graficului, iar hârtia ajunge la uzina de sortare, unde este pregătită pentru reciclare. 

Sortarea deșeurilor este un gest simplu, dar foarte important pentru mediu!
 Fă parte din campania municipală #Esimplusasortezi #Sorteazadeseurile #Protejeazamediul #eusortez și contribuie la crearea unui oraș mai curat și sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoare. 

Încearcă și tu să sortezi deșeurile și să aduci un aport important la protejarea mediului! Sortarea deșeurilor poate fi un proces simplu, dacă respecți regulile de sortare la sursă. Cu puțin efort și cunoștințe, vei putea contribui la protejarea mediului.
#Sorteazadeseurile #Protejeazamediul #eusortez

19.04.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md