Campionatul European de Rugby pe Plajă Chișinău 2024

https://new.chisinau.md/ro/campionatul-european-la-rugby-pe-plaja-chisinau-2024-20292_277444.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că în acest weekend, în capitală, în premiereă, va avea loc Campionatul European de Rugby pe Plajă 2024. Competiția se va desfășura în perioada 31 august - 1 septembrie 2024, la Arena FMF din Parcul „La Izvor”.

Evenimentul sportiv va reuni echipe de top din 7 țări europene, pregătite să ofere un spectacol de forță, strategie și pasiune pentru rugby.

În avanpremiera campionatului, Primarul General Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Philippe Tuccelli, Director de Competiții al Federației Europene de Rugby și Anatol Curechi, președintele Federației de Rugby din Republica Moldova. Dicuțiile s-au axat pe subiecte legate de oportunitățile de atragere a competițiilor europene la rugby pentru anii 2025-2026, un pas important pentru promovarea Chișinăului pe arena sportivă internațională. 

„Colaborarea pe care am avut-o până acum cu Federația de Rugby a fost una de succes și am reconfirmat angajamentul nostru comun de a dezvolta sportul în rândul tinerilor din Republica Moldova. Prin acest parteneriat, ne dorim să transformăm Chișinăul într-un centru de atracție pentru rugby-ul european, oferindu-le tinerilor noștri șansa de a se dezvolta și de a-și reprezenta cu mândrie orașul și țara la nivel internațional”, a menționat edilul capitalei.

 

 

 

 

 

 

 

30.08.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md