Proiectul „Caravana Roboțeilor", dedicat copiilor de grădiniță a ajuns astăzi la instituția preșcolară nr. 175 din sectorul Centru al Capitalei. Picii au participat la o activitate despre roboți, unde au aflat lucruri noi despre funcționarea mașinăriilor, mișcările acestora, precum și îndeplinirea anumitor sarcini de către jucăriile educative.
Proiectul este desfășurat în cadrul unui Parteneriat de colaborare dintre Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" și Direcția generală educație, cultură, tineret și Sport, pentru familiarizarea copiilor de vârsta preșcolară din Chișinău cu roboții, fiind lansat pe 12 noiembrie 2018.
Astfel, bibliotecarii desfășoară vizite etapizate în instituțiile de educație timpurie din capitală, în scopul dezvoltării imaginației și creativității celor mici. De la lansarea proiectului și până în prezent, circa 2800 de copii din 63 de grădinițe au participat la prezentarea roboțeilor.
Prezent la eveniment, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a salutat ideea proiectului educativ, declarând că prin asemenea activități, micuții învață de la o vârstă fragedă cum funcționează obiectele mecanice, fiind mai mult decât niște jucării de copii.
„Acești roboței însemnă mult mai mult față de un film de desen animat, pentru că aici copilul poate să vadă mașinuța, s-o studieze îndeaproape, poate chiar s-o modernizeze. Iar aceasta înseamnă creație, inovație, dezvoltare. Poate, pornind de aici, de la acești roboți, vom crește tineri ingineri, constructori sau arhitecți, care vor da viziuni noi în dezvoltarea economiei țării și în special a capitalei", a mai spus primarul general interimar.
În cadrul vizitei, bibliotecarii au mai prezentat copiilor și cărți spre consultare, precum și materiale informative despre serviciile și programele Bibliotecii Municipale, în cadrul Proiectul „Caravana roboțeilor".
Precizăm că pentru realizarea Proiectului „Caravana Roboțeilor", municipalitatea a achiziționat 23 de roboți, în valoare de 160,8 mii lei, surse alocate din bugetul local.
E de menționat că Proiectul „Caravana Roboțeilor", urmează a fi lansat și în liceele din Chișinău, având scopul de a face mai atractive bibliotecile pentru tineri, unde vor putea nu doar să citească, dar să facă robotică și code-ing (programare).