Centrul de reabilitare pentru copii cu dezabilități „ATENȚIE” la 20 de ani de activitate

https://new.chisinau.md/ro/centrul-de-reabilitare-pentru-copii-cu-dezabilitati-atentie-la-20292_277109.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că Serviciul social Centrul de reabilitare pentru copii cu dezabilități „Atenție” a împlinit 20 de ani de activitate.  

Cu această ocazie, șefa Direcției Generale pentru protecția drepturilor Copilului, Tatiana Oboroc, a fost prezentă la sărbătoarea organizată pentru beneficiarii Serviciului.

Centrul „Atenție” este o instituție de alternativă pentru copiii cu nevoi speciale, care le asigură diverse activități în timpul zilei, în funcție de necesitățile fiecăruia: logopedie, ergoterapie, terapie cognitivă, motrică, activități distractive, recreative și de petrecere a timpului liber.

Unitatea specializată are o capacitate de 30 de locuri și este adresată copiilor cu dezabilități din Capitală, oferind un spectru larg de servicii beneficiarilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, cu probleme de vedere, auz, locomotorii, cu abilități reduse, cât și sprijin familiilor acestora.  

Centrul „Atenție” are drept scop asigurarea incluziunii sociale a acestor copii, prin sporirea competențelor sociale, dezvoltarea abilităților de autoservire, implicarea acestora în diferite activități distractive, culturale și educaționale.

09.07.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md