Ceremonia de donație a unui lot de ajutor umanitar, refugiaților ucraineni de la Centrul Patria LukOil, din partea orașului Mannheim, Germania (VIDEO)

https://new.chisinau.md/ro/ceremonia-de-donatie-a-unui-lot-de-ajutor-umanitar-refugiatilor-20292_247500.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că Centrul municipal pentru refugiați „Patria LukOil", din sectorul Râșcani al capitalei, a beneficiat marți de un lot de ajutor umanitar în valoare de 2 milioane de lei, sub formă de produse alimentare, oferit de orașul Mannheim, Germania, înfrățit cu Chișinăul.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a ținut să remarce că cele două autorități publice locale, a municipiului Chișinău și a orașului Mannheim au realizat mai multe proiecte comune, inclusiv de infrastructură, trilaterale (Mannheim-Chișinău-Cernăuți „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul", în cadrul căruia a fost reabilitat scuarul „George Coșbuc", din centrul istoric al capitalei și Proiectul „Împreună împotriva COVID-19". Iar ultima colaborare între părți vizează asistența pentru refugiații din Ucraina.

Edilul a precizat că numărul de persoane care au sosit în țara noastră din cauza războiului este încă destul de mare, astfel că sunt necesare în continuare resurse, pentru a satisface solicitările acestei categorii de oameni. Totodată, există cerere sporită pentru asistența sub formă de servicii și produse de primă necesitate.

Donația oferită de Mannheim include un lot compus din 2 încărcături cu mărfuri achiziționate cu suportul orașului Mannheim. Este o primă asistență în valoare de cca 2 milioane de lei (92 mii Euro). Asistența va fi suplinită în continuare până la valoarea de 5 milioane de lei (250 mii Euro), în funcție de necesitățile Centrului municipal pentru refugiați și a municipiului Chișinău la capitolul menționat.

În prezent, la Centrul Patria Lukoil sunt cazate 95 de persoane.

Zilnic, de la depozitul Centrului, sunt deservite câte cca 300 de persoane, refugiați ucraineni (maxim 800 de persoane), care primesc pachete cu produse alimentare, mărfuri de primă necesitate și de igienă. 

 

12.07.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md