Chişinăul a dat startul sărbătorilor de iarnă!

https://new.chisinau.md/ro/chisinaul-a-dat-startul-sarbatorilor-de-iarna-20292_238363.html

Miercuri, 1 decembrie, Primăria Chişinău a inaugurat Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Startul Sărbătorilor de iarnă a fost dat de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Susţinut de copiii şi maturii prezenţi la ceremonie, primarul a dispus aprinderea luminiţelor bradului, cât şi a ghirlandelor electrice din PMAN şi de pe bulevardul Ştfan cel Mare.

Miercuri, 1 decembrie, Primăria Chişinău a inaugurat Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Startul Sărbătorilor de iarnă a fost dat de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Susţinut de copiii şi maturii prezenţi la ceremonie, primarul a dispus aprinderea luminiţelor bradului, cât şi a ghirlandelor electrice din PMAN şi de pe bulevardul Ştfan cel Mare. Cu această ocazie, în PMAN au răsunat colinde interpretate de colective de la centrele de creaţie a copiilor şi colective folclorice din capitală, au evoluat vedete în devenire ale muzicii uşoare.

sursa: ProTV

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a felicitat cetăţenii municipiului cu prilejul apropiatelor sărbători de Crăciun şi de Anul Nou. „La Mulţi Ani, Chişinău! La Mulţi Ani, Republica Moldova", a exclamat edilul. Dorin Chirtoacă a mai precizat că municipalitatea creează o tradiţie prin inaugurarea pomului principal al ţării în prima zi de iarnă, la 1 decembrie, exact aşa cum încep aceste sărbători în ţările europene.

sursa: ProTV

Bradul din centrul Chişinăului, de circa 20 metri înălţime, a fost achiziţionat de către Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi de la o familie din capitală, la preţul de 9 mii lei. Luminile de sărbătoare vor bucura privirile locuitorilor capitalei pe durata tuturor sărbătorilor de iarnă, cele de stil nou şi de stil vechi, fiind aprinse odată cu lăsarea întunericului. Primăria municipiului Chişinău invită toţi chişinăuienii şi oaspeţii capitalei să participe la manifestările consacrate sărbătorilor de iarnă.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

02.12.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md