Chişinăul este asigurat cu apă în regim normal

https://new.chisinau.md/ro/chisinaul-este-asigurat-cu-apa-in-regim-normal-20292_237713.html

Consiliul municipal Chişinău a decis să subscrie emisiei suplimentare de acţiuni nominative, în valoare totală de 13 milioane lei, emise de SA „Apă-Canal”.

Consiliul municipal Chişinău (CMC) a decis să subscrie emisiei suplimentare de acţiuni nominative, în valoare totală de 13 milioane lei, emise de SA „Apă-Canal”. Sursele financiare pentru procurarea acţiunilor emise de către Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” au fost stabilite din contul redistribuirii mijloacelor pentru lucrările de investiţii capitale, prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2009.
Mijloacele financiare respective sunt destinate investiţiilor capitale ale Societăţii „Apă-Canal”, pentru proiectarea şi construcţia instalaţiei pentru depozitarea nămolului la Staţia de epurare a apelor reziduale şi pentru reabilitarea apeductului din str. Grădina Botanică până la comuna Bubuieci, cu o lungime de 2 km. Administraţia companiei furnizoarea de apă va achita din această sumă şi datoriile faţă de SA „Union Fenosa”. Alte 2 milioane de lei, necesare pentru acoperirea tuturor datoriilor curente, vor fi acumulate din încasările zilnice de la consumatori. 
După cum a declarat în cadrul şedinţei CMC primarul general Dorin Chirtoacă, autorităţile locale vor aduce la cunoştinţa Companiei „Union Fenosa” despre adoptarea acestei decizii şi au semnat o scrisoare de garanţie privind achitarea datoriei. Prin urmare, Staţia de testare a apei din Chişinău va fi reconectată la reţeaua de energie electrică, iar alimentarea cu apă potabilă va fi reluată în regim normal.  
De menţionat că Consiliul municipal a obligat întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” să acumuleze, timp de o lună, mijloacele financiare alocate pentru procurarea acţiunilor, astfel încât acestea să fie cheltuite conform destinaţiei, adică pentru investiţiile capitale. 


Urmăriţi şedinţele CMC on-line http://live.chisinau.md/


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

30.04.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md