Chișinăul își consolidează legăturile internaționale la Forumul Orașelor Înfrățite de la Iași

https://new.chisinau.md/ro/chisinaul-isi-consolideaza-legaturile-internationale-la-forumul-oraselor-infrati-20292_277666.html

Viceprimarul Capitalei, Olga Ursu, a reprezentat municipiul Chișinău la Forumul Orașelor Înfrățite, desfășurat la Iași, în perioada: 23-24 septembrie 2024.

Evenimentul a avut ca scop consolidarea colaborării dintre orașele înfrățite și identificarea de noi oportunități de parteneriat instituțional, în special în atragerea de fonduri nerambursabile.

„Chișinăul, oraș cu o istorie bogată și o cultură vibrantă, a dezvoltat relații solide cu orașele din toate colțurile lumii. Avem 18 acorduri de înfrățite și peste 40 de acorduri de colaborare, dintre care 4 orașe înfrățite: Iași, București, Alba Iulia și Suceava și 16 acorduri de cooperare cu orașe din România”, a menționat Olga Ursu.

În contextul crizelor recente, Chișinău a beneficiat de un suport important din partea României, atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât și în gestionarea crizei refugiaților.

Aceste legături ne oferă resurse valoroase pentru a răspunde nevoilor cetățenilor.

Viceprimarul a menționat că, în prezent, Chișinăul beneficiază de investiții de peste 3 miliarde de lei (aproximativ 153 milioane de Euro) din partea partenerilor de dezvoltare și instrumentelor de finanțare ale Uniunii Europene.

„Ne dorim să creăm conexiuni care să aducă beneficii nu doar pentru Chișinău, ci și pentru comunitățile cu care colaborăm. Fiecare dintre noi are un rol esențial în acest demers, iar eu am încrederea că prin consolidarea de forțe vom reuși să transformăm provocările în oportunități”.

La acest Forum ne reunim nu doar pentru a asculta istoriile de succes ale altor primari din România și Republica Moldova, ci și pentru a discuta despre strategiile eficiente de atragere și implementare a proiectelor europene pe termen lung, dar și de a construi relații interumane și profesionale”, a concluzionat viceprimarul. Primăria Chișinău continuă să colaboreze cu orașele partenere pentru a promova dezvoltarea durabilă și a îmbunătăți viața cetățenilor noștri.

23.09.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md