Chişinăul îşi extinde spaţiile verzi

https://new.chisinau.md/ro/chisinaul-isi-extinde-spatiile-verzi-20292_238085.html

Peste 6000 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi sâmbătă în Chişinău, în cadrul Zilei Naţionale de Înverzire „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.































































































































































































































Peste 6000 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi sâmbătă în Chişinău, în cadrul Zilei Naţionale de Înverzire „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. De asemenea, în parcurile din capitală s-a desfăşurat o acţiune extinsă de amenajare a spaţiilor verzi, fiind greblate peste 5 hectare de teren şi salubrizate alte 37 de hectare de parc.

În total, la lucrări au participat peste 3600 de persoane, reprezentanţi ai structurilor autorităţilor publice municipale, de stat, instituţii private şi voluntari. Potrivit lui Eliferie Haruţa, şef al Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, plantarea copacilor pentru această primăvară se încheie, vor continua însă lucrările de salubrizare şi menţinere a curăţeniei în parcuri şi zonele verzi. Haruţa a menţionat că unele instituţii care au plantat copaci în cadrul campaniei de înverzire au anunţat că vor întreţine arborii pe tot parcursul anului.

În context, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a mulţumit celor care s-au implicat în campania de înverzire şi curăţenie din primăvara curentă, referindu-se la asociaţiile, instituţiile şi organizaţiile non guvernamentale din oraş. Edilul capitalei a subliniat că Chişinăul a atins un nivel mai înalt în ce ţine amenajarea şi salubrizarea, precizând însă că trebuie depuse eforturi pentru a menţine această stare şi pentru a avea un oraş mai curat.

În campania de înverzire din primăvara curentă, în Chişinău au fost plantaţi în total peste 15 mii de copaci.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

19.04.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md