Comemorarea lui Valeriu Boboc

https://new.chisinau.md/ro/comemorarea-lui-valeriu-boboc-20292_238070.html

Primăria Chişinău a organizat astăzi un moment comemorativ religios, pe locul unde a fost omorât Valeriu Boboc, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Primăria Chişinău a organizat astăzi un moment comemorativ religios, pe locul unde a fost omorât Valeriu Boboc, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. După cum avea să remarce primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, nimeni nu va înţelege niciodată faptul că pentru simpla aflare într-un loc public, protestând paşnic, un tânăr a fost omorât. De asemenea, Dorin Chirtoacă a făcut o retrospectivă a evenimentelor din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 din Piaţa Marii Adunări Naţionale, în urma cărora a fost omorât Valeriu Boboc. 
Prezent la eveniment, preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, şi-a cerut scuze în numele statului în faţa lui Dragoş Boboc, fiul lui Valeriu Boboc, pentru faptul că din cauza organelor de stat şi-a pierdut tatăl. În Piaţa Marii Adunări Naţionale au mai venit părinţii lui Valeriu Boboc, soţia sa, fiul, cunoscuţi, dar şi tineri care s-au aflat alături de el în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. 
Tot astăzi, conducerea ţării şi a municipiului, în frunte cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, au depus flori la mormântul lui Valeriu Boboc, din cimitirul din comuna Bubuieci. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

07.04.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md