Comisia municipală pentru stabilirea și acordarea ajutoarelor materiale a aprobat Planul de activitate pentru anul 2022

https://new.chisinau.md/ro/comisia-municipala-pentru-stabilirea-si-acordarea-ajutoarelor-materiale-a-aproba-20292_246805.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că luni s-a întrunit în prima ședință din an, Comisia municipală pentru stabilirea și acordarea ajutorului material familiilor defavorizate din municipiul Chișinău pentru anul 2022. În cadrul reuniunii a fost prezentat Raportul de activitate despre acordarea ajutoarelor materiale pe parcursul anului 2021. De asemenea, a fost examinat și aprobat Planul de activitate al Comisiei pentru anul 2022. În cadrul reuniunii au fost discutate și alte subiecte privind acordarea ajutorului material, precum și de eficientizare a proceselor operaționale de

Primăria Municipiului Chișinău informează că luni s-a întrunit în prima ședință din an, Comisia municipală pentru stabilirea și acordarea ajutorului material familiilor defavorizate din municipiul Chișinău pentru anul 2022.

În cadrul reuniunii a fost prezentat Raportul de activitate despre acordarea ajutoarelor materiale pe parcursul anului 2021. De asemenea, a fost examinat și aprobat Planul de activitate al Comisiei pentru anul 2022.

În cadrul reuniunii au fost discutate și alte subiecte privind acordarea ajutorului material, precum și de eficientizare a proceselor operaționale de acordare.

Totodată, e de menționat că Direcției generale asistență medicală și socială (DGAMS) i-a fost delegată atribuția de a examina și a decide dreptul de acordare/neacordare a ajutorului material persoanelor, familiilor defavorizate în baza cererilor ordinare, precum și stabilirea cuantumului acestuia, de până la 500 lei. În acest sens, în cadrul DGAMS va fi constituită o comisie abilitată, în componența căreia vor fi incluși șefii subdiviziunilor teritoriale de asistență socială și vicepretorii de sector, responsabili de domeniul social.

Totuși, cererile complexe vor fi examinate de către comisia municipală de profil.

În cadrul aceleiași ședințe a fost examinat demersul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, privind susţinerea colaboratorilor implicaţi în activităţi de prevenire a transmiterii infecţiei cu virusul Covid-19 şi asigurării ordinii publice. Drept urmare a fost emisă decizia de acordare a unui ajutor material unic în mărime de 1000 lei pentru 395 colaboratori.

De asemenea, Comisia a aprobat acordarea unui ajutor material în sumă de 10 mii lei unei familii care educă un copil minor cu grad de dizabilitate severă, aflat în stare vegetativă de mai mulți ani. 

Prez. Raport Comisie Aj Material 2021 R by Primăria Chișinău on Scribd

08.02.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md