Conducerea Primăriei Municipiului Chișinău și-a luat rămas bun de la scriitorul Spiridon Vangheli

https://new.chisinau.md/ro/conducerea-primariei-municipiului-chisinau-si-a-luat-ramas-bun-de-20292_276991.html

Conducerea Primăriei Municipiului Chișinău, în frunte cu Primarul General, Ion Ceban, a participat la ceremonia de rămas bun a lui Spiridon Vangheli, Scriitor al Poporului, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, care a fost petrecut luni pe ultimul drum.

De asemenea, în cadrul ședințe operative a serviciilor municipale, cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria lui Spiridon Vangheli.

Primarul General a declarat că regretatul scriitor va rămâne mereu în inimile cititorilor săi prin opera lăsată drept moștenire generațiilor prezente. De asemenea, Ion Ceban a transmis profunde condoleanța familiei și apropiaților lui Spiridon Vangheli.

Marele maestrul al cuvântului, Spiridon Vangheli, prozator, traducător şi editor, a fost un ambasador al culturii și literaturii noastre naționale, lăsând spiritul său de o noblețe extraordinară în cărțile sale.

Opera vangheliană a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii şi a apărut în 68 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale, inclusiv cu Diploma de Onoare Hans Christian Andersen, cu Premiul de Stat, cu Premiul Scriitorilor din România. De asemenea, a deținut titlul de Scriitor al Poporului și Cavaler al Ordinului Republicii.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932, în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi.

24.06.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md