Conflicte de interese, în structurile municipale

https://new.chisinau.md/ro/conflicte-de-interese-in-structurile-municipale-20292_238204.html

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a făcut astăzi publice unele cazuri, în care funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul structurilor municipale fac afaceri cu firme care aparţin rudelor acestora

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a făcut astăzi publice unele cazuri, în care funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul structurilor municipale fac afaceri cu firme care aparţin rudelor acestora. Potrivit edilului, soţia preşedintelui grupului de lucru pentru selectarea agenţilor economici care urmau să desfăşoare lucrări pentru reparaţie în licee, de la Direcţia educaţie, tineret şi sport a sectorului Botanica, a participat şi chiar a câştigat licitaţia.

Dorin Chirtoacă a menţionat că acesta nu este singurul caz, când rude apropiate unor funcţionari din structurile Primăriei fac afaceri cu autorităţile locale. Primarul general a menţionat că în asemenea situaţie apar conflicte de interese, arătându-se nemulţumit de faptul că organele de drept nu se sesizează pe marginea acestor cazuri.

În context, s-a decis crearea unui grup de lucru, care va efectua o anchetă de serviciu în cazurile suspecte de conflicte de interese. În decurs de 10 zile, comisia va propune măsurile ce se impun, conform legislaţiei, pentru fiecare caz în parte.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

27.07.2010

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md