Consolidarea integrității instituționale a Primăriei municipiului Chișinău

https://new.chisinau.md/ro/consolidarea-integritatii-institutionale-a-primariei-municipiului-chisinau-20292_246606.html

La data de 21 decembrie 2021, angajații Primăriei au participat la un seminar de instruire privind cadrul normativ și instituțional referitor la avertizorii de integritate, consolidarea capacităților necesare pentru cunoașterea și aplicarea prevederilor privind avertizorii de integritate, organizat cu suportul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție și Oficiul Avocatului Poporului. Seminarul a avut drept scop informarea privind aplicarea corectă a Legii privind avertizorii de integritate. La eveniment a participat un număr impunător (trei sute)

La data de 21 decembrie 2021, angajații Primăriei au participat la un seminar de instruire privind cadrul normativ și instituțional referitor la avertizorii de integritate, consolidarea capacităților necesare pentru cunoașterea și aplicarea prevederilor privind avertizorii de integritate, organizat cu suportul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție și Oficiul Avocatului Poporului.

Seminarul a avut drept scop informarea privind aplicarea corectă a Legii privind avertizorii de integritate. La eveniment a participat un număr impunător (trei sute) de funcționari publici, aleși locali și întreprinderi din cadrul Primăriei municipiului Chișinău.

Participanții au fost informați despre obligațiile autorităților implementatoare (angajatorilor) pe aspecte privind înregistrarea și examinarea avertizărilor de integritate, dar și de asigurarea protecției avertizorilor de integritate. Împreună cu formatorii, aceștia au discutat despre algoritmul de acțiune al instituțiilor responsabile, etapele și modul de acțiune și interacțiune a acestora.

Totodată, acest exercițiu a constituit un instrument suplimentar în vederea diminuării riscurilor și factorilor de corupție, reducerii acestui fenomen, prevenirii și combaterii corupției în cadrul Primăriei municipiului Chișinău.

Instruirile privind instituția avertizorilor de integritate se raliază acțiunilor și obiectivelor din Planul local anticorupție a municipiului Chișinău, care este la etapa de consultări publice și aprobare finală. Or, scopul Planului local anticorupție este consolidarea instrumentelor de integritate instituțională, proiectare și asigurarea managementului prevenirii actelor de corupție.

24.12.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md