Construcţia neautorizată din str. Timiş

https://new.chisinau.md/ro/constructia-neautorizata-din-str-timis-20292_239349.html

Ca urmare a relatărilor din mass-media privind construcţia din str. Timiş, în vecinătatea Teatrului Verde din Parcul „Valea Morilor”, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări.

Ca urmare a relatărilor din mass-media privind construcţia din str. Timiş, în vecinătatea Teatrului Verde din Parcul „Valea Morilor", Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări.

  • 1. Terenul pe care au demarat lucrările de construire este privat şi este situat în afara hotarelor Parcului „Valea Morilor". De menţionat că terenul este amplasat în zona rezidenţială din sectorul Centru a oraşului Chişinău, cu destinaţie locativă;
  • 2. Lucrările au demarat în lipsa autorizaţiei de construire;
  • 3. La data de 30.12.2011, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru proiectarea unei case de locuit individuale (nr. 985i/11), în conformitate cu schiţa de proiect aprobată. Potrivit Certificatului de Urbanism, până la demararea lucrărilor de construire, proprietarul urma să obţină avizul şi autorizaţia necesară pentru defrişarea arborilor existenţi în limita terenului.

Reieşind din cele menţionate mai sus, Primăria municipiului Chişinău va sesiza Inspecţia de Stat în Construcţii asupra cazului dat. De asemenea, proprietarul va fi convocat într-o şedinţă de lucru, pentru a examina situaţia creată.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

15.01.2013

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md