Consultări publice asupra proiectului Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea parcărilor și parcajelor în municipiul Chișinău

https://new.chisinau.md/ro/consultari-publice-asupra-proiectului-regulamentului-cu-privire-la-organizarea-20292_277280.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri, 07 august 2024, ora 14:00, în incinta sălii de ședințe a preturii Sectorului Centru (str. Bulgară, 43), vor avea loc consultări publice asupra proiectului Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea parcărilor și parcajelor în municipiul Chișinău.

Documentul supus consultărilor, a fost elaborat cu participarea experților naționali și internaționali, după experiența altor state.

Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău.

Vitalie Mihalache, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, a menționat că proiectul de regulament oferă posibilitatea, prioritar, de a putea aplica achitarea taxei de parcare pe oră, cu introducerea ulterioară a abonamentelor, în dependență de necesitățile și posibilitățile posesorilor de autoturisme, inclusiv în limita utilizării spațiului zonelor propuse spre a fi reglementate cu diferite tarife pentru staționarea mașinilor pe locurile de parcare amenajate.

Șeful DGMU a mai ținut să precizeze că Regulamentul privind organizarea și funcționarea parcărilor nu propune reglementarea parcărilor de reședință (aceasta fiind o etapă ulterioară a procesului).

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat mediatizarea cât mai pe larg a consultării Regulamentului asupra proiectului Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea parcărilor și parcajelor în municipiul Chișinău. De asemenea, edilul a solicitat invitarea la discuții și a comunităților de afaceri, a asociațiilor și patronatelor de profil, pentru a fi prezenți la dezbateri și de a-și expune solicitările lor în acest sens, inclusiv a agenților economici, care sunt vizați direct de reglementările privind parcările.  

Propunerile asupra proiectului de regulament urmează a fi expediate până la data de 7 august 2024, ora 13:00.

După această etapă, proiectul de regulament va fi definitivat și înaintat spre aprobare Consiliului Municipal Chișinău.

05.08.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md